Eltænder til pillefyr – stokerfyr

En el-tænder er det element, som tænder op for bålet i dit pillefyr. For at forstå, hvad en eltænder er, så skal man lige forstå, hvad et pillefyr eller stokerfyr er.

Hvad er det pillefyr/stokerfyr

Et pillefyr eller stokerfyr er en brændeenhed, som kan lave varme til dit hus enten via træpiller for pillefyrets vedkommende og for stokerfyret vedkommende kan det ske med flere forskellige former for mindre stykker brændsel. Det er som er specielt for begge typer af fyr er, at man indstiller dem til at lave en vis varme og så sørger de selv for at tilføre det brændbare materiale, luft og hvad der ellers skal til for at opretholde den temperatur, som man har bedt om. Hvis fyret ikke skal arbejde så meget for at holde temperaturen, så går det ud og tænder selv igen, når der er brug for mere varme. Det er ved denne optænding, at eltænderen kommer ind i billedet. Eltænderen fungerer nemlig lidt som en stormlighter, hvor den via meget varm luft varmer brændslet op. Når der så er ild i det, så slukker eltænderen igen og afventer at blive brugt næste gang.

Hvor ofte skal man skifte eltænder

Man kan ikke sige med sikkerhed, hvor længe en eltænder holder. Det kommer dels an på, hvor ofte ens fyr skal tændes op, men også hvor let det er at optænde brændslet er af betydning. En eltænder skal placeres ret præcist og hvis man få den monteret enten meget tæt på brændslet eller lidt for langt fra, så kan det også have indflydelse på, hvor længe en eltænder holder.

Hvilken eltænder er bedst

Dette svar er til gengæld let og helt entydigt. Det er den eltænder, som passer til dit fyr. Der bliver sjældent lavet ret mange forskellige eltændere til de forskellige modeller, så man skal bare købe en, som passer. Så hvis man har et Scotte pillefyr, ja så køber man bare en eltænder til Scotte. Hvis man har muligheden for at vælge, så kan man overveje at købe en keramisk eltænder, da den holder noget længere. Men den koster så tilsvarende noget mere. En eltænder holder ikke evigt og derfor kan man godt overveje at købe flere af gangen. Mange steder laver de en speciel mængderabat på fx 5 eltændere og så kan man godt spare en god skilling på den måde.

Eltænder til Pellux, PBMax og PB20
Eltænder til Atmos
Eltænder til Scotte / Woody og RTB
Keramisk eltænder til Scotte / Woody og RTB

Du kan læse mere om keramiske eltændere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *