Woody

Woody bliver produceret af NBE – Nordjysk Bioenergi og er en af de mest eftertragtede kedler i både Danmark og hele Europa grundet deres høje kvalitets kedler til meget billig pris.

NBE laver pillefyr i mange prisklasser og deres Woody serier af brændere og kedler hører til i en billige ende af skalaen og kan dække behovet for langt de fleste husejere. Woody er kendt for at være et stabilt pillefyr, som er driftsikkert, simi-selvrensende, nemt betjeneligt og energirigtigt. Med virkningsgrader på op omkring 95% kan et Woody pillefyr nedbringe dit CO2 udslip væsentligt i forhold til et gammel oliefyr og desuden tjener det sig hurtigt hjem igen, så du i løbet af en overkommelig årrække sparer penge hver måned i mindsket udgifter til brændsel.

Woody pillefyr bliver solgt i flere forskellige modeller og størrelser og passer let ind i både små husholdninger og i noget større ejendomme, som skal have både varme og varmt vand.

Woody Mini Black Star

Modellen er Danmarks mest solgte pillefyr og er et smart lille kompakt fyr, som alle kan få plads til – selv i et lille fyrrum.
Træpillefyret er med sammenbygget silo, som fra starten af sidder i højre side, men som man hurtigt og uden ret meget besvær kan flytte over i venstre side, hvis det passer bedre til ens behov.

Pillefyret er simiselvrensende, hvilket betyder, at der er langt mindre rengøring af både røgrør og tømning af aske, som ved mange lignende fyr. Desuden har modellen en indbygget eltænder, så det selv kan tænde, når det måler, at der er behov for det. Specielt i sommerperioden, hvor man kun skal bruge fyret til at lave varmt vand, er denne funktion guld værd. En indbygget eltænder bliver med tiden slidt, men som med alle de andre reservedele til Woody, så er prisen lav. Fx kan man købe eltændere med mængderabatter og derved opnå ret gode besparelser. Og udskiftningen af en eltænder kan langt de fleste finde ud af med lidt vejledning. Hvis du skal skifte din eltænder for første gang, kan du søge information på nettet eller du kan tage fat i en af de professionelle forhandlere af reservedele, de kan let guide dig igennem det.

Mini Black Star findes i to udgaver 10 kW og 16 kW. 10 kW anbefales til et hus på mellem 70 og 200 kW, mens man til huse mellem 200 og 300 kW anbefaler 16 kW. Det er dog meget vigtigt at være opmærksom på, at isoleringstilstanden på huset har meget stor betydning for, om man skal vælge det ene eller det andet fyr. Så hvis man er i tvivl eller ligger lige på grænsen mellem to fyr, så kan det være en rigtig god investering at få en energikonsulent til at lave en måling af husets energibehov.

Prislejet for Woody Mini Black Star er omkring 18.000 – 20.000 kr. – når man har trukket energi tilskuddet fra.

Komplet Woody pillefyr

Hvis man ikke vil have et sammenbygget pillefyr, så kan man fra Woody overveje i stedet at købe pillefyret som et komplet sæt, hvor man får en Black Star kedel på enten 10 kW eller 16 kW, en pillebrænder med snegl og en silo. Fordelen ved at købe denne model fra Woody er, at man kan skifte siloen ud med en større og hvis man har et større behov for magasin, så kan man på en overbygning på sin eksisterende silo. På den måde kan man have næsten 500 liter træpiller påfyldt på en gang. På et sammenbygget fyr ligger mængden på ca. 250 liter.

Denne model fyr er også en rigtig populær, men den egner sig bedst til et lidt større fyrrum, da en silo tager noget mere plads end et magasin. Pillefyret er billigt og er rigtig stabilt i drift og kræver minimal vedligeholdelse, da det er selvrensende. Det har en god stor askeskuffe på 20 liter og man kan derfor vente meget længe mellem tømningerne.

Pillefyret har en 100 trins styring, som giver en stor besparelse i træpiller, da det kun producerer den varme, som der er behov for og med en virkningsgrad på 91-94% er det et pillefyr med rigtig høj effekt.

Modellen 10 kW anbefales til huse mellem 100 og 200 kvm, mens det til huse på mellem 200 og 300 kvm bør købe et 16 kW pillefyr. Men igen er det afhængigt at isoleringsgraden på huset.