Keramisk eltænder til pillefyr og pilleovne

Et pillefyr eller stokerfyr udmærker sig ved, at det tænder og slukker automatisk afhængigt af, om du har brug for mere varme eller ej.
Til at tænde bålet i brændkammeret bruges en eltænder og ofte en keramisk eltænder.
Hvis dit fyr eller pilleovn tager lang tid om at tænde op, så er det med overvejende sandsynlighed din eltænder, som er ved at være slidt.
En eltænder virker lidt som en dypkoger, hvor der er en glødende del, men hvor der også sidder en blæser, som puster varmen ud og det brændbare materiale behøver derfor ikke have kontakt med din eltænder, da det er luften, som vil antænde dine træpiller eller andet materiale, som er i brændkammeret.
En eltænder holder kun til et bestemt antal optændinger og skal derefter skiftes. Men det er ikke noget problem at skifte den selv og der findes mange steder online, hvor man kan købe en ny eltænder og få vejledning i at skifte den, hvis man er i tvivl om, hvordan man gør og på de fleste tændere kan man ikke vende ledningerne forkert, så det er ret let selv at skifte den ud.
Find de bedste priser på tilbehør til pillefyr og brændeovne her

Nogle eltændere er universale og kan bruges til flere forskellige fyr, på nogle fyr kræver det dog, at man sætter en anden sokkel på, så hvis man bestiller online og er i tvivl om, om eltænderen passer til ens fyr, så er det er god ide at skrive, hvilket fyr man skal bruge den til i kommentarfeltet. Hvis den så ikke passer eller skal have en speciel sokkel, så sørger enhver god og seriøs webshop for, at man får noget, som man kan bruge.

Eltænder til pilleovne

En pilleovn fungerer på samme måde som et pillefyr gør og derfor sidder der også en eltænder i en pilleovn. Nogle eltændere kan bruges til både pilleovne og til pillefyr og dette vil oftest fremgå af varebeskrivelsen.

Hvis man er i tvivl er det altid en god ide at ringe eller skrive en webshoppen og sikre sig, at man får den rigtige eltænder, da der kan være meget stor forskel på, hvor mange watt de er på, om ledningen er lang nok og en masse andre detaljer, som kan blive afgørende for, om man står med et produkt, som man kan bruge eller ej.

Billig keramisk eltænder

Man kan få eltændere i mange forskellige prisklasser, men det kan godt svare sig , at man ikke køber den aller billigste eltænder, da disse ofte ikke er særlig slidstærke.
eltænder til pillefyr

En eltænder holder til et vis antal optændinger og skal herefter skiftes og en keramisk eltænder holder til mange flere optændinger end en almindelig eltænder gør. Man kan ikke sige præcis hvor mange tændinger, der er i en tænder, da det i høj grad kommer an på det materiale, som den skal antænde. Hvis man benytter sig af små og helt tørre piller, så er disse hurtigere at antænde end hvis man bruger større træpiller, specielt hvis disse har en højere fugtighed.
Men der er forskel på holdbarheden af en eltænder og derfor bør man både være opmærksom på, at man ikke køber for billigt og desuden skal man være meget opmærksom på, at en keramisk eltænder ikke tåler stød og slag.

Montering af keramisk tænder

En keramisk eltænder bør så vidt muligt monteres i et rør, da dette giver en længere holdbarhed og desuden giver en mere effektiv optænding. Hvis man ikke har mulighed for montering i rør, kan man dog godt benytte en uden. Men så skal blot være opmærksom på, at man bør ligge noget jern eller andet brændfast materiale eller andet foran tænderen, så den kan blæse varmen ud på dette.
Det er vigtigt at eltænderen kan komme af med den varme luft, da den ellers ikke holder særligt længe og samtidig vil man også gerne have lavet så hurtig varme som muligt og derfor anbefaler man, at man trækker el-tændren 3 mm. tilbage, så den ikke rammer mod brænderhuset.

El-tænder og andre reservedele til Atmos Pillefyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *