Pillefyr

Hvad er et pillefyr, træpillefyr eller et stokerfyr?

Et pillefyr også kaldet for et stokerfyr er et fyr, som kan fyre med små stykker brændsel.
Reelt set så er der forskel på et træpillefyr og et stokerfyr, men de fleste kalder dem begge dele.

Definitionen på et træpillefyr.

Et træpillefyr er et fyr, som kan fyre med træpiller. Et træpillefyr er ikke beregnet til at benytte til fyring med korn, flis og andre former for brændsel. I dage kan langt de fleste fyr dog benyttes til flere forskellige former for brændsel og derfor burde de reelt set hedde stokerfyr og ikke træpillefyr. Der er dog rigtig mange, som kalder dem for træpillefyr eller blot pillefyr. Et træpillefyr er kun beregnet til fyring med træpiller og derfor er brænder, kammer og andre dele kun lavet til den varmeudvikling, som der opnås med træpiller.
billige træpillefyr

Definitionen på et pillefyr.

Et pillefyr er et fyr, som er beregnet til affyring af pellets. Pellets er en betegnelse for, at et granuleret materiale er sammenpresset til små hårde kugle eller stave. Pellets har altid stort set samme form og størrelse og giver derfor muligheden for at lave en meget jævn tilførsel af brænde. Der er en del pillefyr, som også kan fyre med korn, men man skal være helt sikker på, at ens pillefyr er godkendt til at fyre med korn, da dette ellers kan ødelægge både fyr og skorsten.
billige pillefyr

Definitionen på et stokerfyr.

Et stokerfyr er et fyr, som kan fyre med mange forskellige former for brændsel. Det er blot nødvendigt at disse stykker er forholdsvis små, så de kan tilføres brænderen løbende. Til forskel fra både et træpillefyr og et pillefyr, så kan et stokerfyr oftest også fyre med flis og andre former for mere ukurant brændsel. På et stokerfyr skifter man bare til en snegl i en passende størrelse til det brændsel, som man gerne vil fyre med og hvis bare brændet er tørt nok og i passende stykker, så kan langt de meste brændes af i et rigtigt stokerfyr.
billige stokerfyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *