Energi Tilskud

Bemærk – at det ikke længere er muligt at få tilskud til pillefyr

Når du udskifter dit gamle olie- eller pillefyr, så kan du få tilskud til dit nye fyr, hvis det er af typen Scotte pillefyr, Woody pillefyr eller Pellux pillefyr.
Vi har undersøgt markedet og hos Hedestoker udbetaler man hele tilskuddet til kunden.

Hvis du ansøger om tilskud til nyt pillefyr i 2016 og 2017, så får du som minimum 5000 kr. i tilskud på dit nye stokerfyr hos Hedestoker – men kontakt dem for at høre, det helt præcise beløb, det er nemlig afhængig af din nuværende varmekilde.

Når du skal købe dit nye pillefyr, så er det noget, som du bør være opmærksom på, hvis du gerne selv vil have hele tilskuddet til dit pillefyr.
Hvor meget man får i tilskud, når man køber et nyt stokerfyr afhænger af rigtig mange ting. Man kan ikke sætte en tabel op og sige, hvis du har sådan et fyr i forvejen og skifter til dette, så får du x antal kr. i tilskud.
Man kan heller ikke sige, at hvis du har et hus på den og den størrelse, så få du x antal kr. i tilskud.
Der er rigtig mange forskellige ting, som spiller ind og derfor er man nød til at henvende sig til en forhandler, for at få det nøjagtige tilskud regnet ud.
Det faktiske energitilskud bliver helt nøjagtigt beregnet ud fra, hvor meget du sparer i kWh.
Der er rigtig mange forhandlere, som reklamerer med, at her får du fx 3500 kr. i tilskud, men hvis de ikke tilbyder dig en beregning, så er du ikke sikker på, at du får hele tilskuddet selv.

Opdatering

Desværre er der ikke længere tilskud til pillefyr i Danmark. Tidligere har der været forskellige tilskudsordninger og incitamenter til at skifte til pillefyr som en miljøvenlig opvarmningsløsning. Disse tilskud blev normalt ydet af staten eller energiselskaberne for at støtte overgangen til mere bæredygtige og energieffektive opvarmningsmetoder.

Årsagen til, at tilskuddene er blevet udfaset, kan variere. Én mulig årsag er, at støtteprogrammerne var midlertidige og blev indført for at stimulere markedet og øge udbredelsen af pillefyr i en bestemt periode. Når målene for udbredelse og energieffektivitet er nået, kan det være, at tilskuddene ikke længere er nødvendige.

En anden mulig årsag kan være ændringer i politik og prioriteringer på energiområdet. Energipolitikken kan ændre sig over tid, og nye fokusområder og tiltag kan opstå, hvilket kan påvirke tilskudsprogrammerne. Der kan være skift i fokus fra individuelle opvarmningsmetoder til mere kollektive energiløsninger eller andre typer af energieffektive teknologier.

Det er også værd at bemærke, at udviklingen inden for opvarmningsteknologi og alternative energikilder fortsætter. Nye og mere avancerede opvarmningsløsninger kan komme på markedet, hvilket kan påvirke prioriteringerne og tilskudsordningerne. Det er vigtigt at følge med i de seneste opdateringer og retningslinjer fra relevante myndigheder og energiselskaber for at få opdateret information om eventuelle tilskud eller incitamenter til pillefyr i fremtiden.

Selvom der ikke længere er tilskud til pillefyr i Danmark, kan der stadig være andre økonomiske fordele ved at skifte til pillefyr, såsom lavere brændstofomkostninger og potentielle besparelser på lang sigt. Det er altid en god idé at undersøge markedet og tale med lokale installatører for at få information om aktuelle muligheder og incitamenter, der kan være tilgængelige for at lette overgangen til et pillefyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *