Pilleovn – Meget mere end en brændeovn

En pilleovn er meget mere end blot en nem måde at have en brændeovn på. Hvor en brændeovn for rigtig mange mennesker i lige så høj grad handler om hygge som om at have en alternativ varmekilde, så er en pilleovn for mange den decideret varmekilde.

Billig opvarmning og installation

En pilleovn er meget billig, når man sammenligner med alternative opvarmningsmetoder såsomUdendørs pillefyr, gasfyr eller el-varme (vi springer oliefyr over – dem er der vel næppe nogen, som vælger at installere mere? ). Hvis man blot vil have en ganske almindelig pilleovn til opvarmning af rummet, så kan man finde nogle ganske udmærkede modeller, som kan købes for lige under 10 af de store. Man kan godt få billigere ovne, men som med så meget andet, så får man, hvad man betaler for og da en pilleovn gerne skulle holde i rigtig mange år og være en besparelse i sig selv, så bør man ikke købe alt for billigt. Hvis man skal have en pilleovn til vand, så skal man dog noget højere op i pris. Men vigtigt for begge typer af ovne, så er det ret væsentligt, at man går efter en pilleovn, som har en høj udnyttelsesgrad.

Fuldautomatisk pilleovn

Når der skal vælges pilleovn skal der også tages stilling til, om man vil have en træpilleovn, som stort set kan klare det hele selv og tænder og slukke afhængigt at rumtemperatur, eller om man gerne vil have en, som man selv kan tænde og slukke og hvis det skal være ekstra fanzy, så kan man vælge at få en ovn, som man kan sidde og styre i sofaen via fjernbetjening eller via app på sin telefon.
pilleovn
Se mere om billige pilleovne her > > > > >

Pilleovn med vand

Hvis man gerne vil have sin pilleovn til at trække gulvvarmen i stuen eller andre rum også, så kan man vælge at invertere i en pillebrændeovn til vand. Der findes en del forskellige modeller på markedet, men specielt til denne form for opvarmning vil jeg anbefale, at man holder sig langt væk fra de aller billigste modeller. Dels får man måske ikke helt den billige varme, som man forventer. Men noget af det værste ved denne type pilleovn er, at der er tale om en pilleovn, som skal kunne holde til trykket fra et centralvarmesystem og hvis man får en dårlig model, så er der øget risiko for vandskader.

Pilleovn til opvarmning af luft

En pilleovn kan faktisk sagtens være eneste varmekilde i det hus på omkring 100 kvm. Og hvis man bruger en træpilleovn som supplement til fx gas og i særdeleshed olie eller elopvarming, så kan man let spare helt op til 75% på sin varmeregning.
pilleovn

Lydsvag pilleovn

Hvis brændeovnen skal stå i stuen er det ikke uden betydning, at man får en relativt lydsvag pilleovn. Da en pilleovn fungerer ved, at træpillerne løbende bliver tilført til ovnen, så kan det ikke undgås, at der vil komme en eller anden form for støj fra både sneglen, som fører træpillerne frem, men også fra træpillerne kan der komme støj. Der er stor forskel på modellerne og i nogle modeller, falder træpillerne ned på samme måde, som de gør i et pillefyr. På andre modeller bliver de presset ind i kammeret og på denne model vil der naturligvis kun være støj fra sneglen.

Energivenlig opvarmning

En træpilleovn bør også overvejes som alternativ til både el- og olievarme. Afbrænding af træpiller sviner også, men set i forhold til de to nævnte former for varme, så opvarmning af denne type mere CO2 venlig. Man skal dog altid være opmærksom på, at afbrændingen også er afhængig af både kvaliteten af brændslet og af, at ens enhed er korrekt indstillet. Så hvis man enten kører med for høj luft eller for lav lufttilførsel, så når man ikke at afbrænde skadelige stoffer i træpillerne og så vil disse blive ledt ud i naturen. Du kan læse meget mere om , hvordan man tjekker, at man fyrer korrekt i denne artikel. Og hvis du stadig er i tvivl, så vil jeg anbefale, at du kontakter Hedestoker, som er nogle af de mest erfarne på markedet i forhold til både salg og indstilling af både pillefyr og pilleovne.

pilleovn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *