Blackstar Plus træpillefyr – ny model 2017 fra NBE

Det nyeste skud på stammen, når det kommer til kompakte pillefyr, er Blackstar+.
Blackstar+ er en ny model af det meget populære Black Star træpillefyr. Foruden den nye og tekniske væsentlig forbedrede software, så byder den nye model på en lang række andre tiltag, som gør det let at styre sin opvarmning med et pillefyr. Den væsentligste fysiske forbedring ligger nok i den noget større askeskuffe, som reducerer intervallet mellem tømninger af askeskuffen væsentlig.

Blackstar+ fås i modeller fra 10 kW og op til 25 kW. Men da fyrene kan drosles ned, så ligger spændet i stedet fra 3 kW og op til de 25 kW.

Hvis man er i tvivl om, om man fx skal have 10 kW eller 16 kW, så kan det anbefales, at man køber en 16 kW. Denne kan drosles helt ned til 5 kW, så den kan sagtens justeres nok ned og samtidig køre godt og stabilt. Det er straks værre, hvis man skal den anden vej. Så køb ikke for småt og er du meget i tvivl, så tag fat i en forhandler og spørg ind til den korrekte model.


Her er en lille oversigt over, hvad det nye Blackstar Plus ellers byder på:

 • 10” trådløs skærm
 • Indbygget WIFI
 • 13 udgange
 • Autorens af brænder
 • Askeudtag
 • Aske komprimering
 • Silent kompressor
 • O2 styring med sonde
 • Vejrkompensering
 • VVB prioritet styring
 • Timer styring
 • Solvarme styring

Prisen på et Blacktar Plus Pillefyr

For nuværende kan det være svært af finde et af de nye 2017 modeller fra Blackstar på tilbud. Dette skyldes at modellen endnu er så ny, at der er meget stor forespørgsel på den. Men for at få lukket handlen er der rigtig mange forhandlere, som smider noget ekstra med i handlen i stedet. Nogle steder får man kun en lille ting, såsom en askesuger – mens man andre steder både kan få en hel palle træpiller med eller et komplet monteringssæt til fyret. Så selvom man ikke lige kan finde et billigt pillefyr eller finde det på udsalg, så kan det godt svare sig at kigge sig lidt omkring. Desuden er der for mange også nogle penge at hente ved at søge om energitilskud. Husk at dette skal søges, inden man sætter fyret op.

Blackstar Plus Kedel

Kedlen på den nye Blackstar Plus er kvalitet fra ende til anden og er med til at sikre dig, at du skal bruge så lidt tid som muligt på dit pillefyr og alligevel får mest muligt ud af det.
Her får du en oversigt over delelementerne i en Blackstar kedel

 1. Rensningen af brænderen foregår med trykluft og er super effektiv og reducerer i høj grad arbejdet med at holde sin kedel ren og fri for aske.
 2. Retardar sidder i toppen hvorfra man let kan kommet til den, Den rystes let og dette bevirker, at kedlen bliver effektivt og hurtigt holdt ren.
 3. Askeskuffen i kedlen er af en tilpas størrelse til, at den kan indeholde den komprimerede aske fra omkring 2000-3000 kg træpiller. Dette giver en minimal nødvendighed for tømning og rensning af askeskuffen
 4. Man skal ikke selv fjerne asken fra brændkammeret. Der er monsteret en snegl, som automatisk søger for at asken transporteres ud i skuffen
 5. Rørrørene i kedlen er monteret lodret. Dette sikrer at der ikke kan ligge aske i rørene og men at asken i stedet falder ned i askeskuffen, når man ryster retarder.
 6. Optimeret og indbygget iltstyring sikrer en optimal brænding ved at justere forholdet mellem luft og brændsel løbende (vær opmærksom på, at dette er et tilkøb på nogle modeller).
 7. Vandindholdet i kedlen er minimalt og dette er med til at sikre en stabil og hurtig varme. Desuden har det en positiv betydning for økonomien under sommerdrift.
 8. Remote skærm på 10”. Den nye og forbedrede skærm sikrer en lang rækkevidde på helt op til 30 m. Dette giver en forholdsvis fri placering af fyret. Der er desuden mulighed for at tilkoble flere skærme til en styring.

Fuldstændig selvkørende pillefyr

Et 100% selvkørende pillefyr får man ikke, men hvis man kobler den nye Blackstar+ op på et vakuum transportanlæg med en stor ekstern silo, så er det lige før, at man ikke lægger mærke til, at man har et pillefyr.
Hvis man laver sådan et setup – så skal man stort set kun bestille træpiller ind i mellem og lige tømme sin askeskuffe.

Herunder ses et billede af et vakuumsystem og opbygningen af de forskellige muligheder:

Oversigt over størrelser på siloer ses her

 1. Stofsiloen fås i 4 forskellige størrelser
 2. Indblæsningsstuds  – benyttes ved modtagelse af træpiller
 3. Udtrækssnegl til træpiller
 4. Returløb – overtryk
 5. Vakuum motor med cellesluse
 6. Standardsilo (60 x 60 cm eller 80 x 80 cm)
 7. Design silo (280 liter eller 380 liter)

Blackstar Plus og StokerCloud

StokerCloud er blevet utroligt populært og det ikke uden grund. StokerCloud benyttes til at styre dit fyr online og tage vare om alle data ude i skyen. Dette gør dels, at de er tilgængelige hele tiden og dels at du altid har backup af dem.

En anden stor fordel ved at kunne styre sit fyr online er, at man kan give sin forhandler, installatør eller andre kyndige adgang til sit fyr og derved få nem og hurtig hjælp. Dette gør fx, at man selv kan spare en masse penge ved at installere fyret selv og så kan man efterfølgende lade en fagmand stå for de første og meget svære indstillinger.

 

Stokercloud giver dig mulighed for at få adgang vi alle dine enheder

Yderligere informationer omkring Blackstar+ Pillefyr kan findes på NBEs egen hjemmeside, hvor der findes en fuld beskrivelse fx af alle tekniske detaler
http://www.nbe.dk/wp-content/uploads/2017/06/Brochure-BlackStar-15.05.17.pdf

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *