Udskiftning af pillefyr

Når man tænker i at udskifte sit pillefyr, så er der rigtig mange forberedelser, som man kan have klaret på forhånd, så man ikke bliver presset på tid, når man har pillet det gamle pillefyr/oliefyr eller andet fra og ikke har noget varmt vand i huset.
Hvis man har lillemor stående uden varmt vand til at vaske sig i – så er det helt sikkert, at man får rigtigt travlt.
Men hvis man er lidt forudseende, så kan man faktisk lave rigtig mange ting, inden man piller det gamle fyr ned.

Læs om det nye fyr

Inden man overhovedet vælger sit nye fyr, skal man naturligvis sætte sig ind i fyret, så man er sikker på, at det dækker behovet. Men når man har valgt fyret, så bør man faktisk nærlæse vejledningen og ikke mindst monteringsvejledningen, så man ikke får nogle dumme overraskelser. Det kan være, at det gamle fyr stod 20 cm fra væggen og det nye skal stå minimum 50 cm fra væggen. Hvis man opdager sådanne ting inden installationsdagen, så kan man sørge for, at man har et ekstra skorstensrør liggende, så man kan få fyret forbundet med skorstenen. Der kan være rigtig mange små ting, som gør, at man i bedste fald skal på indkøbstur men i værste fald gør, at man skal have bestilt noget hjem, som måske først kommer efter en uges tid.

Læs om styringen

En styring til et pillefyr er en kompliceret sag og specielt hvis man ikke har haft pillefyr før, så er der rigtig meget at sætte sig ind i. Sommetider kan det endda være, at der har været nogle problemer med en bestemt styring og at det derfor kan være en rigtig god ide, at man starter med at opgradere til en bedre styring. Nogle gange kan man forhandle sig til en bedre pris på sin nye styring, hvis man kan påpege nogle fejl hos den gamle og køber en ny sammen med sit nye pillefyr. Det er naturligvis også lettere for forhandleren, at komme af med en styring, hvis den er helt ny.
Det er desuden surt at bruge en masse tid på at indstille en styring, hvis man alligevel finder ud af, at den ikke dækker ens behov. Så kan man købe en ny og starte forfra med at finde den perfekte indstilling.
Hvis du har læst grundigt om styringen, så ved du også hvor alt sidder og hvad der skal stilles og ca. hvad det skal stilles på i en opstart. Så er du også meget hurtigere i gang.

Ombygning af fyrrummet

Ofte er der også nogle ting, som man godt kunne tænke sig at få lavet bedre i sit fyrrum og disse ting bør man også overveje at få lavet, når man er i gang med udskiftningen. Rigtig mange gange kan det være nogle småting, som man ikke lige tænker så meget over, da man blot har vænnet sig til, at sådan er det. Men det kan også være småting, som man let kunne ændre, når fyret alligevel skal tages fra. Det kan være, at man har et gulv, som er rigtigt svært at holde og man har måske ikke kunnet lave det, når ens fyr er installeret.
Så inden leveringen af det nye fyr, kan det være en rigtig god ting, at man lige stiller sig og kigger lidt rundt i sit fyrrum og overvejer, om der er noget, som man gerne vil have ændre, nu mens man alligevel er i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *