Hvordan finder man ud af hvilket pillefyr der er bedst?

Et pillefyr eller stokerfyr er en rigtig god invertering for langt de fleste danskere. I Danmark kan alle dog ikke få lov at installere et pillefyr eller stokerfyr. Hvis man fx bor i et område, hvor der er lagt gas ud, så vil der typisk være regler for, at man skal koble sig på gas eller bruge miljørigtig opvarmning såsom jordvarme.
Men hvis man ikke er underlagt sådanne regler, så kan en husstand spare helt op mod 50% på varmeudgifterne ved at skifte til et nyt pillefyr som erstatning for det oliefyr eller anden opvarmningsmetode.
Men man skal huske, at et stokerfyr kræver en del vedligeholdelse og selv et pillefyr kræver også en del arbejde. Så det skal man også tage med i sine overvejelser.
bannerpillefyr

Hvornår skal man vælge et stokerfyr og hvornår skal man vælge et pillefyr?

For langt de fleste personer vil et pillefyr være at foretrække. Men prisen på træpiller er noget dyrere, end hvis man kan få lavet en god aftale på flis eller endnu bedre, hvis man selv kan lave flis eller måske har adgang til korn.
Så hvis man gerne vil spare mest muligt og måske endda har muligheden for at lave flis eller har et par kornmarker til overs, så skal man helt klar vælge et stokerfyr.
Vil man derimod bare have det så nemt som muligt, så skal man have fat i et pillefyr og enten koble en stor silo på eller købe pille hjem i sække.

Hvornår skal du ikke vælge et stokerfyr eller pillefyr?

Hvis du har en travl hverdag og ikke vil bruge tid på at fyre, så skal du ikke give dig i kast med hverken stoker eller pillefyr.
Stokerfyr kræver en del mere arbejde end et pillefyr, hvis du ikke vælger at fyre med træpiller i det eller med korn. Hvis du vil kunne fyre med korn, så skal du være opmærksom på, at det er ganske få stokerfyr, som kan bruges til korn. Der er syre i korn og det ødelægger både dit fyr og din skorsten, hvis du ikke har købt noget, som er specielt beregnet til korn. Hvis du på forhånd ved, at du kun kommer til at fyre med træpiller, så skal du vælge et pillefyr. Et pillefyr er meget billigere end et stokerfyr og der er ingen grund til at betale ekstra for en mulighed, som man aldrig kommer til at bruge.
twinheat stokerfyr
I princippet er det ikke stokerfyret, som kræver så meget mere arbejde end et pillefyr. Det er brændslet, som kræver en del mere arbejde. Træpiller kan man få i sække eller man kan få dem blæst ind i en silo eller blot i en lade, eller hvor man nu vil have det liggende godt og tørt. Flis kan man også godt få blæst ind og nogle kan også aflæsse direkte i en silo. Men man vil rigtigt tit med flis opleve, at træstykker som er lidt større end resten vil give anledning til at ”danne bro”. At danne bro vil sige, at et stykke træ blokerer for, at andet kan falde ned i bunden og så stopper tilførslen af brændsel med manglende varme til følge. Dette vil typisk ende med, at man dels skal have fjernet broen, men hvad endnu værre er – så vil det tit også resultere i, at fyret brænder tilbage og man så skal til at skille det hele af, for at få renset sneglen m.m.
Ved et pillefyr handler det om indstilling, og hvis man får sit pillefyr indstillet korrekt, så skal man i store træk bare fylde piller på og en sjælden gang i mellem rense noget aske ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *