Hvilken størrelse pillefyr skal man vælge

Der findes et hav af pillefyr ude på markedet og udvalget kan gøre det rigtigt svært at træffe det rigtige valg. Ikke blot er der utrolig mange forskellige modeller at vælge mellem, men også når det kommer til størrelse er der et kæmpe udvalg.

Der er dog mange pillefyr eller stokerfyr, som ikke bliver lavet i alle størrelser og derfor er den rigtige fremgangsmåde ved valg at fyr, at man starter med at finde ud af, hvad ens behov er. Hvis man kun har behov for 6 kW, så er der ingen grund til at kigge på pillefyr, som kun laver 14 kW, hvis disse ikke har mulighed for at blive droslet ned.

Ulempen ved et forkert pillefyr

Ulempen ved et for lille pillefyr giver i nogle træk sig selv. Det vil i værste fald ikke kunne varme boligen op. Men der vil også være andre ulemper, som ikke er helt så oplagte. Hvis fyret skal køre på max, så bruger det muligvis ikke brændslet optimalt og derved bliver det alt for dyrt af fyre med.
Ulempen ved et fyr, som er for stort er også, at det giver en økonomisk udgift, da det vil være nødvendigt enten at pausefyre en stor del af tiden og alternativt skal fyret tænde og slukke hele tiden og det kan give en ret stor udgift til udskiftning af el-tændere.
billige træpiller

Hvordan vælger man størrelsen

Der findes en masse formler for, at et fyr på ca. 10 kW passer til et hus på mellem 100 og 200 kvm. Men så skal man også lige tage hensyn til, hvordan huset er isoleret eller manglende isolering. Så det bedste råd vil være, at man i første omgang tager et kig på en masse forskellige pillefyr og ser, hvad forhandlerne anbefaler dem til og når man er klar til at købe, så tager man kontakt til forhandleren og sikrer sig, at man har truffet det rigtige valg.

Hvornår er pillefyret for stort

Den nemmeste måde at se på, at man har et for stort pillefyr er ved at kigge på røgen fra skorstenen og ved at kigge ind i brænderen. Hvis røgen er grå eller i værste fald sort, så kører man med for lav forbrænding og i mange tilfælde vil det være fordi, at man har været nød til at skrue ned for ilten for at holde temperaturen nede. Hvis brænder og røgrør er sorte, så kan det også være tegn på for lav forbrænding og på for stort et pillefyr. Flammen ved en meget tung forbrænding vil ikke være lysegul, men vil være mere over i en orange farve og den vil være stort set livløs.

Hvornår er pillefyret for lille

Et typisk tegn på at ens pillefyr er for lille er, at man kører med fuld forbrænding hele tiden. Dette vil i mange tilfælde ende ud i, at man giver ekstra ilt til bålet for at skabe en højere temperatur. Dette kan meget tydeligt ses på ens aske, som vil blive meget lysegrå og i værste fald helt hvid. Man vil også kunne se det på flammen, som vil være meget kort med en hvid top og flammen vil være ret aggressiv at se på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *