Scotte pillebrænder.

Scotte er en dansk producent af pillefyr og man kan selvfølgelig også købe rigtig mange reservedele til Scotte pillefyr. En Scotte pillebrænder er en af disse reservedele eller tilbehør til pillefyr.
En Scotte pillebrænder passer ikke kun på et Scotte pillefyr. En Scotte pillebrænder kan monteres på mange andre brændekedler også dem til olie eller gas.

Køb billige Scotte reservedele her >>>

Scotte pillebrænder med faldskakt

En Scotte pillebrænder er monteret men noget som man kalder for en faldskakt og med en smelteslange, dette betyder, at man ikke behøver at montere andre former for sikring mod at fyret brænder tilbage. Ved de vandrette tilførsler af piller er der altid en risiko for, at bålet brænder tilbage og at ilden derfor kan sprede sig ind i beholderen med det brændsel, som skal tilføres via en snegl. Når man bruger en faldskakt, så kan bålet ikke brænde tilbage, da der er luft imellem det brænde, som skal tilføres og det som allerede er blevet tilført. Når man benytter en faldstamme benytter man også en smelte slange. Pillerne bliver via en snegl ført op igennem faldskakten og falder herefter ned i smelteslagen, hvorfra de bliver ført ind i kammeret via den snegl, som sidder inde i brænderen. Hvis bålet skulle brænde tilbage, så vil smelteslangen, som navnet siger smelte og derfor kan ilden ikke brænde helt over i det magasin, hvor man tilfører piller fra. Derved undgår man at have en tilbagebrændingssikring med vand monteret på fyret. Ulempen ved brandslukning med vand er, at det kræver en voldsom rengøring efterfølgende at få fyret i gang igen.

Scotte pillebrænder styring

Desuden er der i en Scotte pillebrænder påmonteret en fotosensor, som hele tiden holder øje med forbrændingen. Denne sensor er koblet sammen med et unikt styresystem, som kan reguleres i 5 trin og som hele tiden overvåger forbrændingen i brænderen og holder øje med varmebehovet. Systemet holder hele tiden øje og regulerer behovet for varme ved at skrue op og ned for forbrændingen og derved opnås en jævn varme hele tiden. Hvis behovet for varme falder drastisk, så går pillebrænderen over på pausefyring, hvor der kun fyres minimalt og kun for hele tiden at holde gang i bålet. Når der så igen opstå behov for varme, så går en Scotte pillebrænder selv i gang med at fyre almindeligt og skruer op for ilten og tilførslen af piller til bålet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *