Rensebørster til kedler

En rensebørste til en kedel til et pillefyr består af flere dele. Der er både skaftet og selve børsten som benyttes til at rense kedlens røgrør.

Typer af rensestænger til rensebørster

Mange kalder også disse rensebørster for rensebørster til pillefyr, men reelt set, så er rensebørster til røgrør den korrekte betegnelse.
Oftest køber man ikke sin rensebørste som et samlet sæt, men vælger selv, hvilken stang og hvilken rensebørste man vil have.
Indenfor skafter kan man vælge imellem et stift skaft eller man kan vælge et fleksibelt skaft.
Hvis man skal rense røgrør på sin kedel, så bør man vælge et kortere og stift skaft, men hvis man skal bruge sin rensebørste til andet end røgrør, så kan et fleksibelt skaft være at foretrække.
Desuden kan man vælge mellem flere forskellige slags håndtag på de forskellige rensebørsters skaft.
rensebørste til pillefyr

Typer af rensebørster til kedler

Når man skal vælge børster til sin kedel, er der også her rigtig mange forskellige at vælge imellem. Da alle røgrør ikke er ens, så findes der mange forskellige former på rensebørster og der findes naturligvis også mange forskellige størrelser, på de forskellige børster. Da røgrør ikke er ens på forskellige fyr, så kan man ikke forvente, at hvis man har haft en rensebørste til sit Scotte pillefyr, at så passer samme rensebørste også til det nye Passatfyr.
Derfor bliver man nød til at se i manualen, for at finde ud af, hvilken rensebørste man skal købe.

Desuden kan man få mere eller mindre professionelle rensebørster til at benytte i forbindelse med boremaskine. Denne form for børste er særdeles effektiv til rensning af røgrør og røgrørskanaler.

Hvis man skal have rensebørster til sin kedel, så benytter man sig altid af rensebørster af stål. Men hvis man derimod skal have rensebørster til at rense røgrør på sin pillebrændeovn med, så benytter man oftest nylonbørster.
rensebørste til pilleovn

Hvis du vil vide mere om rensebørster, så kig forbi Rensebørster til pillefyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *