Køb flotte billige blæsebælg på tilbud

Blæsebælg forbinder de fleste med en anordning, som man brugte for mange år siden til essen i smedeværkstedet. Men faktisk benyttes den også i nutidens Danmark og kan købes rundt omkring i mange butikker.

I dag benyttes blæsebælgen dog ikke kun som et redskab i forbindelse med brændeovne og pejse, man kan også få såkaldte ”dust bælge” til at holde sin linse ren på kameraet. Her vil jeg dog beskrive den klassiske blæsebælg til fyring.

En blæsebælg benyttes i dag til at tænde op i fyrsteder såsom fastbrændelsesfyr og brændeovne. Desuden er der mange, som vælger at benytte en blæsebælg, hvis det kniber med at få gang i grillen. Men hvor man før i tiden havde kæmpe fokus på funktionaliteten i redskabet tænker man i dag også i høj grad i design. Hvis man vælger at indsætte en pejs i hjemmet, så er det ofte gjort med henblik på at skabe et lækkert og luksuriøst look i stuen. Derfor ser man også, at man bruger de penge der skal til, for at dekorere med et smukt pejsesæt og en flot blæsebælg.

Blæsebælg

Hvordan er en blæsebælg lavet

En blæsebælg til pejs eller brændeovn er typisk lavet af skind eller blødt læder med en studs i messing eller rustfri stål. Men man finder også meget simple anordninger, hvor det blot er to stykker træ, som bliver holdt sammen af et stykke skind eller gummi.

Billige blæsebælge

En blæsebælg kan fås i rigtig mange prisklasser og hvis man gerne vil have en billig blæsebælg, så starter priserne helt nede under 100 kr. Man bør dog være opmærksom på, at man kun finder så billige priser, hvis man køber en, som er lavet af plastik og ofte er man også nød til at købe dem hjem fra udlandet, hvis man vil have dem til den pris.

Blæsebælge af høj kvalitet

Hvis man gerne vil have en blæsebælg af høj kvalitet og i flot design, så kan man finde rigtig mange herhjemme. Priserne starter ofte fra omkring 400 kr. og fortsætter opad. Der findes et utal af modeller, farver og designs, så det er bare med at kigge sig omkring og finde ud af, hvad man kunne tænke sig. Der findes modeller i almindeligt træ, i malet træ og i forskellige former for bejset eller ludet træ. Desuden findes der en lang række modeller, som er betrukket med skind ud over trærammen. Herudover findes der et hav af forskellige metaller såsom messing, sølv, guld, rustfri stål og meget mere. Desuden findes der naturligvis mange forskellige størrelser.

Hvad er en blæsebælg?

En blæsebælg er et redskab til at skabe en luftstrøm med. Denne kan bruges til at rengøre, nedkøle eller tilføre ilt. En blæsebælg fungerer ved at besidde en ventil, hvor der kan suges ny luft ind i bælgen og en studs, som benyttes til at føre luften ud i en jævn strøm. En blæsebælg til brug ved ildsteder er typisk lavet af skind og stives af med træ. I store træk fungerer en blæsebælg på samme måde som en cykelpumpe. Dog skabes der ikke det samme tryk.
Når man før i tiden skulle lave en helt jævn tilstrømning af luft til en esse eller andet ildsted, så benyttede man ofte to blæsebælge. På den måde kunne den ene bælg suge ny luft ind – imens den anden pustede ny luft ind til bålet. Til små ildsteder har man ofte haft små håndbetjente blæsebælge, mens man ved de helt store ovne og større esser benyttede sig af store bælge, som man betjente med fødderne. Desuden kunne man sommetider opleve, at man benyttede sig af 4 blæsebælge, som man lod to mand betjene.

Blæsebælg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *