Danfoss Living Eco og Connect trådløs varmestyring

Danfoss har i mange år været kendt for deres rigtig gode kvalitet og på det sidste er også deres serie Danfoss Living blevet ekstremt populært og det er ikke uden grund.

Hvad er Danfoss Living?

Danfoss Living er et system, som giver dig en central og trådløs styring af din varme og brugt på den rigtige måde kan du let spare helt op til 20% på din varmeregning. Der findes to typer af Danfoss Living systemet – nemlig Danfoss Living Connect og Danfoss Living Eco. Begge systemer har nogle fællestræk, som vil blive beskrevet her.

Hvad består det af?

Danfoss Living består af en styrringsenhed – kaldet for Danfoss Living Link og x antal termostater, som kan være monteret på din gulvvarme eller på dine radiatorer rundt i huset. Desuden kan det være nødvendigt at installere nogle repeatere, hvis man har et meget stort hus. Hvis man benytter sig af gulvvarme, så vil man desuden i langt de fleste tilfælde vælge at benytte sig af en rumsensor, til at fortælle styringen, om der skal skruet op eller ned for varmen.
Danfoss Living Eco
Find billige priser på Danfoss Living her > > > > >

Hvordan fungerer varmesystemet?

Danfoss Living systemet er opfundet for, at man ikke skal gå og justere på samtlige radiatorer rundt i huset hele tiden. Det er mange år siden, at man fandt ud af, at jo mere ens man stillede sine radiatorer, jo billigere blevet det af opvarme huset. Ved at benytte sig af Living systemet kan man inddele sit hus i forskellige grupper. Man kan fx lave en gruppe for stuens radiatorer, en gruppe for soveværelser og andre soverum, en gruppe for badeværelset m.m. og sætte en temperatur for grupperne.
Derved undgår man, at der er en radiator, som står på 2 og en anden på 4, hvilket vil være meget dyrt i forhold til, at man har samme temperatur i sine varmekilder. Desuden er Danfoss Living elektronisk og dermed langt mere præcis at justere. I stedet for at man kan vælge mellem 0 og 5 – kan man vælge mellem 15 og 28 grader.

Hvordan måler termostaterne?

En Danfoss Living termostat er elektronisk og man kan via nogle knapper foran juster temperaturen på dem. Termostaten får strøm fra et lille batteri og indeholder desuden en trådløs modtager, som får at vide, hvor meget den skal åbne op for ventilen.
Hvis man har nogle gamle Danfoss termostater, så kan man vælge blot at sætte en lille adapter eller føleenhed på og derved få de gamle termostater til at virke sammen med den centrale styring. Disse små adaptere hedder RAVL adaptere, RAVL ventiler eller blot RAV adaptere eller ventil. Men faktisk er det mere end en ventil, da det er en kombination af et lille føleelement og en ventil.
Hvis man benytter en trådløs rum termostat, så fungerer det i store træk ligesom på de små trådløse almindelige termostater til radiatorerne. Men hvor en almindelig radiatortermostat skal skrue op og ned for varmen, så skal en trådløs rumtermostat sende signal til styringen om, at den skal give besked til fx en gulvvarme master om, at der skal sendes mere varmt vand ind i gulvvarmerørerne i rummet. Hvis man benytter sig af en rumtermostat, så vil denne altid give besked til styringen og denne vil herefter sørge for, at der bliver skruet lidt mere op for den rigtige termostatventil ude ved din blandesløjfte.
Danfoss Living Eco

Hvornår kan man bruge Danfoss Living.

Danfoss kan godt kaldes for en intelligent termostat og den kan benyttes sammen med alle formere for varmekilder. Termostaterne måler og regulerer blot temperaturen og derfor betyder det ikke noget, om du benytter dig af et pillefyr, oliefyr, gasfyr eller af fjernvarme. Der er mange som kalder systemet for danfoss fjvr termostat, men det er som nævnt ikke begrænset til brug for fjernvarme.

Systemet passer fint sammen med både radiatorer og gulvvarme, men kræver fx en gulvvarmeshunt, gulvvarmemanifold og rumtermostat for at benyttes på denne måde, hvor der naturligvis kræves radiatorventiler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *