Afvejning af træpiller

Hvordan afvejer man træpiller

Der er flere måder at afveje træpiller på, men den nemmeste er klart at bruge en pilleafvejningsvægt. Nogle vælger at bruge en kuffertvægt, men hvis man gør det, så skal man bare sikre sig, at den er præcis og stabil nok. Mange ligger inde med en billig fiskevægt eller kuffertvægt fra fx Ebay eller Aliexpress og der er selvfølgelig også gode vægte imellem, men i mange tilfælde vil de ikke være præcise nok eller de vil gå meget hurtigt i stykker.

Hvorfor skal man afveje sine træpiller

Hvis man ikke kender vægten på den mængde træpiller, som sneglen kører ind i fyret, så kan man ikke lave en korrekt indstilling af fyret og så ender man med en forbrænding, som enten er for lav eller for høj. Resultatet i begge tilfælde er, at man ikke får nok varme ud af sine træpiller og i mange tilfælde får man også en hel masse ekstra arbejde ud af, at forbrændingen ikke er, som den burde være.

Hvornår skal man afveje sine træpiller

Der er som udgangspunkt 3 tidspunkter, hvor man bør afveje sine træpiller
1. Når man starter på en ny fyringssæson
2. Når man skifter til nye træpiller
3. Hvis ens fyr ikke forbrænder, som det skal

Når man starter en ny fyringssæson.

Når fyret har stået stille fx sommeren over og man skal i gang med en ny fyringssæson, så vil det altid være en god ide lige at afveje sine træpiller. Det er altid en god ide at skrive ned, hvad man kom frem til, fordi så behøver man ikke lave de nødvendige beregninger til fyret, hvis man ender ud med samme resultat som sidste år

Når man skifter til nye træpiller

Selvom man får sine træpiller fra samme leverandør, så kan det være en fornuftig ide lige at lave en ny afvejning. Dette er specielt relevant, hvis fyret ikke kører helt optimalt
Men hvis man får en sending helt andre træpiller hjem, så skal man med sikkerhed have lavet en ny afvejning.
Selvom man har fået oplyst en vægtfylde på træpillerne, så holder dette ikke altid.
Husk at der er meget stor forskel på kvaliteten af træpiller og hvis man skifter fra fx nogle danske træpiller med højt indhold af træ og over på nogle træpiller på tilbud, som man måske har købt hjem fra Tyskland eller Polen. Nogle producenter er ligeglade med kvaliteten og man kan derfor ende op med høje mængder af affalds træsmuld blandet med en god portion lim. Billige træpiller af lav kvalitet brænder naturligvis ikke så godt som nogle, der næsten består af rent træ.
Der er også stor forskel på om man køber træpiller i 6 mm eller om man køber træpiller i 8 mm. Det har stor forskel på vægten og dermed på indstillingen på dit pillefyr.

Hvis ens fyr ikke forbrænder, som det skal

Hvis dit fyr ikke har en god forbrænding og du kan se, at asken ikke ser ud, som den burde – eller at dit fyr måske endda går ud til tider. Så er en ny afvejning af pillerne altid et godt sted at starte. Det kan være, at nogle af pillerne skiller sig ud fra dem, som du i sin tid vejede og tastede ind i fyret, de kan have fået fugt eller andre ting, som påvirker forbrændingen.

Du kan på nettet finde flere manualer på, hvordan du laver en korrekt afvejning af træpillerne til dit pillefyr. Hvis du gerne vil finde en god, stabil og holdbar pilleafvejningsvægt – så har de en rigtig god en hos Hedestoker. Hos dem kan du også få professionel vejledning, så du får det gjort helt korrekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *