Hvorfor er træpiller gode?

Træpiller er langt det letteste at fyre med for rigtig mange mennesker. Hvis man ikke har et særskilt rum, hvor man kan få sit brændsel blæst ind eller hvis man ikke har en stor silo stående, så foretrækker rigtig mange, at få deres træpiller leveret i sække. Sække med træpiller indeholder 10 – 15 kg og er derfor lette at håndter også for kvinder, som ofte ikke har helt de samme kræfter som mænd. Samtidig så er træpiller det materiale, som har mindst tendens til at sætte sig fast i indføringen til stokerfyret og så er det også det materiale, som har den højeste udnyttelsesgrad.

Træpiller stopper ikke så let sneglen

Hvor mange andre typer af brændsel kan have tendens til at sætte sig fast i sneglen, så er træpiller af en meget ensartet størrelse og er altid fine tørre og derfor glider de i langt de fleste tilfælde lige igennem uden at skabe problemer. Oftest oplever man kun problemer med træpiller i indkøringsperioden, hvor man skal have hastigheden på sneglen indstillet til at passe med den tid, som det tager for kedlen at brænde pillerne. Specielt med snegle som kører vandret, kan der opstå problemer med at sneglen stopper til, hvis ikke justeringen er helt korrekt. Hvis man har haft nogle meget løst presset træpiller i fyret og dette har kørt godt, så kan man næsten med sikkerhed sige, at sneglen vil stoppe til, hvis man skifter over til nogle træpiller med en højere massefylde.
Kedlen vil nemlig tage længere tid om at forbrænde den samme mængde piller og derfor vil sneglen stoppe til, da brændekammeret ikke er tomt når sneglen forsøger at komme flere piller ind i kammeret.

Køb alt til stokerfyr her >>>


billige træpiller

Indstilling af pillefyr

Omvendt så er det mindst et lige så stort problem, hvis sneglen ikke er hurtig nok til at fremføre nye træpiller. Der findes to forskellige former for tilføringer af træpiller til et pillefyr. Den ene slags er en vandret tilføring, hvor pillerne presses ind i brændkammeret. Den anden type er den slags, hvor træpillerne falder ned i brændkammeret. Ved den sidste type tilføring vil fyret blive ved med at gå ud og stå og starte hele tiden, da der ikke tilføres piller nok til at holde kedlen i gang. Ved den vandrette tilførsel er det et noget større problem, hvis ikke der tilføres træpiller nok. I denne situation kan man risikere at pillerne brænder tilbage. Det vil sige, at i stedet for at pillerne brænder inde i brændekedlen, så vil ilden bevæge sig igennem sneglen og over i pillebeholderen, hvis man ikke får den stoppe i tide. Derfor sidder der oftest en selvslukker monteret på en vandret tilføring. På denne selvslukkende enhed sidder der et termometer, som ved en bestemt temperatur åbner for vandet til en vandbeholder, der slukker ilden i træpillerne. Når der er sket en selvslukning, så kan fyret ikke startes op igen, inden man har skilt sneglen af og fået fjernet alle de våde træpiller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *