Hvorfor vælge et kombifyr piller træ?

Hvis man skal have et kombifyr, som kan fyre med både piller og træ, så koster det spidsen af en jetjager, men er de penge givet godt ud?
Svaret er – det kommer meget an på, hvad du har af forventninger til dit fyr og hvilke forbindelser, at du har til brænde.
Et rent pillefyr er langt det letteste at håndtere i dagligdagen, men hvis man har adgang til rent træ til fornuftige priser, så kan man også spare mange penge på, at benytte det frem for træpiller.

Hvorfor så ikke bare købe et fastbrændselsfyr?

Et fastbrændselsfyr kræver at man holder det i gang ved at tilføre ny brændsel, inden at bålet inde i fyret går ud. Hvor ofte dette skal være afhænger af den størrelse kedel, som man har på sit fyr. Man kan få brændekedler, hvor man kan lægge brænde ind på størrelser op til en halv meter, men man kan også få brændekedler, som kan tage en hel bordplade. Jo større brændekammer man har, jo længere går der imellem, at man skal fylde kedlen op igen, men fælles for alle fastbrændselsfyr er, at de går ud, når der ikke er meget brænde i og derfor skal man have hjælp til fyring fx ved ferier. Hvis man ikke har en kombivandvarmer på et fastbrændselsfyr, kan man godt komme ud for, at fyret er gået ud i løbet af natten og derfor er der ikke noget varmt vand, før man har fået tændt op i fyret og vandet er blevet varmet op igen. Det er ikke så fedt, hvis man gerne vil have et varmt bad inden man tager af sted på job.

Derfor er et kombifyr til piller og træ fedt.

Ved at købe sig et kombifyr, så har man både den billige varme fra fastbrændsel og den automatiske varme fra pillefyret. Et kombifyr fungerer ved, at pilletilførslen går i gang, når returvandet når under en defineret punkt. Derfor kan man fx starte dagen med at tænde op med fastbrændsel og udnytte den billige varme og når returvandet så bliver tilpas afkølet mens man er på job eller om natten, så starter pillefyret selv og man har derfor både varmt vand og varme i huset, når man kommer hjem eller når man står op. En anden fordel ved et kombifyr er, at man ikke er nød til at have nogen til at komme og tænde op i fyret en eller to gange om dagen.

2 replies on “Hvorfor vælge et kombifyr piller træ?”

  1. hvad koster et kombifyr til piller og fast brændsel. Huset er 200 kvm. + 110kvm. kælder.

    Venlig hilsen

    Martin

    • Prisen kommer jo an på, hvilket fyr du vil have samt hvilken varmekilde du skifter fra.
      Hvis du skifter fra et oliefyr, får du jo et ret godt tilskud med oveni hatten og det har jo også betydning for den færdige pris.

      Jeg kan kun anbefale dig, at du ringer og får en snak med en rådgiver, som kan regne det helt præcist ud for dig.
      Prøv evt. at tage fat i Hedestoker på 96921090 – de er dem, som har været længst i branchen og de ved ALT om fyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *